Hoe het werkt

Hoe het werkt

Lerende samenwerking

We gaan graag voor de samenwerking. Wij leren jou hoe je steeds betere content aanlevert en jij leert ons over de juiste corporate stijl. Na verloop van tijd kennen wij de organisatie steeds beter en hebben we handige templates ontwikkeld voor iedere soort video.

Samen produceren we professionele video’s waarbij we de kosten laag houden en de kwaliteit hoog.

0 Workshop ‘zelf filmen’

Deze praktische workshop bestaat uit veel oefenen en is voor iedereen goed te volgen.

We besteden o.a. aandacht aan:

    • visual storytelling; hoe ga je je boodschap vertellen?
    • het schrijven van een pakkend script
    • interviews afnemen
    • opnemen van andere scenes
    • zorgen voor goed licht en geluid

Na de workshop weet je precies hoe je strakke, professionele opnames moet maken, gewoon met je smartphone!

Gebruik apparatuur

Je kunt ervoor kiezen om te investeren in een camera, maar in de meeste gevallen wordt gekozen voor het filmen met eigen smartphones. Daarbij adviseren we welke (voordelige) apparatuur aangeschaft kan worden zoals een statief, een externe dasspeldmicrofoon en eventueel een handmicrofoon. Dit zijn de quick wins waarmee je de professionaliteit van de video’s enorm vergroot!

Online instructies

Naast de workshop bieden we online instructies waarin alles over het zelf filmen nog een keer stap voor stap wordt uitgelegd. Alle medewerkers die de workshop hebben gevolgd kunnen inloggen op blitsvideo.nl en hier de instructies terugvinden.

Vanaf dan gaat het voortaan zo:

1 Je schrijft het script

Een script maken is superbelangrijk! De beste en leukste video’s komen tot stand wanneer van te voren goed is nagedacht over de inhoud en de vorm. Nu je hebt geleerd hoe, zet je dit voortaan eerst op papier. Erg handig is daarbij het invulblad van Blitsvideo, waarmee je gemakkelijk volgens een vaste structuur het script opstelt.

Het script stuur je later mee met de opnames, zodat we precies weten hoe je de video gemonteerd wil hebben.

 

2 Je maakt de opnames

Hoe handig is het, dat je zelf even met je smartphone naar die manager, medewerker of klant kan lopen om een interview af te nemen? Nu je precies weet hoe het moet, neem je alle scenes op die je nodig hebt en stuur je ze via wetransfer naar blitsvideo.nl.

Je kunt de scenes direct uploaden vanaf je smartphone.

3 En dan gaan wij aan de slag

We boosten de video, passen kleurcorrectie toe en verwijderen eventuele ruis uit de audio. Daarna monteren we de beelden met intro, titelbalkjes, teksten, rechtenvrije muziek en een eventuele CTA tot een flitsende video.

De video is binnen een week klaar. Heb je meer haast? Laat het even weten, vaak is sneller gewoon mogelijk. Na de eerste versie passen we de video net zo lang aan, totdat je helemaal tevreden bent.

 

Templates

De eerste paar keer dat we een video monteren, maken we verschillende versies zodat we samen kunnen ontdekken welke stijl het beste bij het bedrijf past. Deze stijl leggen we vast in templates (voorbeeldvideo’s). In een template heb je vaste intro’s/outro’s, overgangen en tekstanimaties. Zo ontwikkelen we een herkenbare corporate stijl voor jouw bedrijf.

Evaluatie

Regelmatig geven we feedback over de gemaakte beelden, zodat je steeds beter wordt in het zelf filmen. Daarnaast vragen we ook feedback en leren we bij elke video meer over jouw specifieke wensen en over het bedrijf.

Speciale wensen?

Heb je iets speciaals in gedachten voor een video? Of wil je het anders dan hier beschreven?

Dat is geen probleem. Laat het ons weten en we denken met je mee. We hebben graag persoonlijk contact om te kijken hoe Blitsvideo voor jouw bedrijf kan werken.

Het is echt een fijne samenwerking, waarbij tegen lage kosten een professioneel product wordt geleverd dat we ook extern kunnen tonen. Het is ook echt leuk om te merken dat we steeds beter filmen.

Marie-José Bakker – Communicatie adviseur SVB

We weten zelf goed hoe we het willen en met Blitsvideo leer je hoe je dat op papier zet, dat bespaart een hoop tijd. Daarbij kun je ad-hoc even met je iphone naar een manager lopen voor een opname, het is zo gedaan.

Nynke van der Hem – Communicatie adviseur KPMG Meijburg & Co

Het is echt een optimale combinatie van kosten, kwaliteit en snelheid. Het is fijn om met vaste templates te werken; je weet hoe het er ongeveer uit gaat zien en dat het resultaat professioneel is.

Karen Hohner – Communicatie Mosadex Groep

Wil je weten wat wij voor jullie kunnen betekenen?

We komen graag langs om meer te vertellen. Bijvoorbeeld over onze huidige samenwerking met communicatieteams van grote bedrijven, over maatwerk oplossingen en we kunnen natuurlijk nog meer voorbeelden laten zien!

Stuur onderstaand een berichtje of bel met Petronella Korbijn: 06 39 79 10 56.