Hoe werkt het

Je maakt een Blitsvideo in vier stappen:

1

Bestel een Blitsvideo

Zodra je een Blitsvideo hebt besteld, ontvang je de gegevens waarmee je kunt inloggen op de online pagina met de video-instructies. Hier geven we o.a.:

 • Een handleiding hoe je je verhaal opbouwt.
 • Technische en praktische tips voor het zelf filmen. Waar ga je mee filmen? Hoe ga je om met licht en geluid? Hoe moet je frame er uit zien?
 • Tips voor het natuurlijk spreken voor de camera.
 • Hoe zit je bij een interview-opstelling? Wat voor vragen stel je aan jouw klant?
2

Kies een template

Een template bestaat uit een begin en einde met jouw logo in beeld, dynamische overgangen en muziek. Er zijn vier categorieën templates:

 • Presentatie
  Je presenteert zelf jouw product of dienst en je spreekt tegen de camera.
 • Interview
  Hier komen vragen tussendoor als tekst in beeld. Je kunt in een interview setting zitten waarbij je spreekt tegen iemand die naast de camera zit. Je kunt ook de vragen direct tegen de camera beantwoorden.
 • Testimonial
  Hier interview je één klant. De template is nagenoeg hetzelfde als een interview template: ook hier komen vragen als tekst in beeld.
 • Testimonials
  Meerdere klanten wisselen elkaar af. Ze kunnen spreken tegen iemand naast de camera of direct tegen de camera.

Je kunt tijdens het bestelproces al een template kiezen, maar je mag dat ook daarna doen. En je kunt je keuze later ook nog wijzigen. Zorg wel dat je jouw definitieve template gekozen hebt, voordat je gaat filmen.

Bekijk alle templates
3

Film (je)zelf

Tegenwoordig beschikt bijna iedereen over een device dat geschikt is om te filmen. Zoals je smartphone, tablet, laptop of handycam. Met de instructie word je stap voor stap begeleid in het maken van professionele opnames. De crux van Blitsvideo is dat je je verhaal opdeelt in stukjes (fragmenten). Je filmt dus steeds een stukje.

De totale lengte van de opnames mag niet meer zijn dan 2 minuten en 30 seconden. Maar we adviseren om, als het kan, het nog korter te houden.

Je krijgt vier maanden en dus ruim de tijd om de opnames te maken en te uploaden. We zorgen ervoor dat je dit niet vergeet door je op tijd herinneringen te sturen.

4

Upload de opnames

Het uploaden van de opnames gaat heel gemakkelijk. Zo kun je direct met je smartphone (of tablet of computer) via onze website doorklikken naar de uploadpagina en vervolgens jouw bestanden selecteren en uploaden. Heb je gefilmd met een videocamera, dan dien je eerst de opnames over te zetten naar je computer. Bij de (video) instructies leggen we je precies uit hoe je het doet.

Naast de opnames verstuur je ook je logo en het montageformulier. Op dit montageformulier vul je alle benodigde informatie in zoals je teksten, huisstijlkleuren en lettertypes.

En dan.....gaan wij aan de slag!

Na ontvangst gaan we direct aan de slag met het:

 • Trimmen van de fragmenten
  Bij de fragmenten ‘trimmen‘ we het begin en einde (dus het deel waar je bijv. je camera aanzet of uitzet) kortom wij zorgen dat het in- en uitpunt goed is.
 • Boosten van je video en audio
  We passen het volume van je audio aan zodat je goed verstaanbaar bent. Waar nodig verwijderen we (lichte) achtergrondruis. Als de beelden te licht, te donker of kleurloos lijken, passen we een kleurcorrectie toe. En we corrigeren, waar mogelijk het frame.
 • Monteren van jouw opnames in de template
  De aangepaste opnames monteren we in de template
 • Aanpassen van kleuren en lettertypes
  Alle kleuren en lettertypes passen we aan volgens jouw eigen huisstijl
 • Invoegen van teksten
  Je kan standaard 3 tekstregels toevoegen aan je video. De plek wordt bij het template steeds aangegeven (meestal aan het begin onder je logo en aan het einde onder je logo). Daarnaast verschijnt er standaard een titelbalkje wanneer iemand voor het eerst in beeld komt. Verder worden de vragen bij interview- en testimonial video ’s natuurlijk vervangen door jouw eigen vragen. Wanneer je meer teksten wilt toevoegen, kun je deze extra bij bestellen (zie extra opties).
 • Aanpassen van de muziek
  We passen de muziek aan waar nodig. Hij speelt bijvoorbeeld bij het zien van je logo luider dan wanneer je spreekt. We proberen een mooi einde te maken tegelijk met de muziek. Als dat niet mogelijk is, laten we de muziek zachtjes verdwijnen (‘uitfaden’).

Extra opties

Extra teksten
Wanneer je (naast de 3 standaardtekstregels) ook op andere plekken tekstregels wilt laten verschijnen, dan kun je dit extra bestellen (€ 30,- per 10 tekstregels). Zijn dit teksten die je ook hoort, dan zorgen wij dat ze op hetzelfde moment verschijnen. Ieder template heeft een vast design voor de extra teksten, die kun je zien in de template. Tekstregels bevatten maximaal 30 letters (inc. spaties).

Extra montage
We passen het begin- en eind punt van elk fragment sowieso naar wens aan. Wil je stukjes knippen middenin een fragment, dan kun je dit extra bestellen (€ 10,- per uitgeknipt stukje). Bedenk wel dat we niet altijd onzichtbaar kunnen knippen, soms zie je een verspringing.

Ondertiteling (NL-NL)
Met name voor Facebook, kan het handig zijn ondertiteling bij te voegen. We maken een bestand dat je apart toevoegt bij het uploaden van de video op Facebook. Dit is een .srt bestand en hiermee zorg je ervoor dat de kijker ondertiteling ziet zodra de video automatisch afspeelt in de feed (waar op dat moment geen geluid hoorbaar is). Op het moment dat de kijker de video opent, is het geluid hoorbaar en verdwijnt de ondertiteling. Zodra de kijker zelf het geluid uit zet, is de ondertiteling weer zichtbaar.
Indien gewenst kun je ook een bestand van de video krijgen met daarin de ondertiteling er ingebrand. Dan is deze altijd zichtbaar.
Onze service tav van ondertiteling komt er op neer dat je zelf een word document aanlevert met de exacte tekst. Wij zorgen dan dat het .srt bestand wordt gemaakt en de tekst aansluit bij het gesprokene in beeld. Kosten hiervoor zijn € 47,- (mits de video aan de maximale duur van 2.30 minuten voldoet).

De extra opties kunnen geselecteerd en betaald worden nadat je de Blitsvideo al besteld hebt. In de regel doe je dit vlak voordat je jouw fragmenten upload.

Meer opties met maatwerk

Wil je een ander muziekje bij de template die je hebt uitgezocht? Of wil je de Blitsvideo-tekst aan het einde laten weghalen? Of de tekst lay out van een andere template gebruiken. Je kunt alles met elkaar combineren. Ook kun je details laten aanpassen. Of een geheel nieuwe template laten ontwikkelen.

Vertel ons je wensen en we sturen een prijsopgave.

Meer over maatwerk

video fact #7

Consumenten die een video bekijken doen 1,8 x vaker een aankoop dan consumenten die geen video zien.

Het gemak van Blitsvideo is dat je keuzes kunt maken uit diverse formats dus je hoeft daar niet veel tijd aan te besteden. Het resultaat is er al vóór je begint. Het ziet er bovendien heel professioneel uit!

Gerard Keg - Kegcoach